Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Norges første e-Crafter kjølebil

Vi er stolte over å ha utlevert Norges første e-Crafter kjølebil med kjøleaggregat fra Thermo King Norge til ASKO. 

Vidar Letnes - selger på Volkswagen Nyttekjøretøy synes det er kjempegøy at man har muligheten til å tilpasse e-Crafter ut fra hva kundenes behov er.

"Det er jo litt banebrytende at vi har et samarbeid mellom Asko og Thermo King Norge for å få til en kjølevarebil som går på strøm.. Det er skikkelig gøy",  sier Vidar. Bilen forøvrig er bygget om på Iseveien Services AS kan han fortelle.

Så hvordan fungerer denne e-Crafter kjølebilen egentlig.

Det er montert et eget kjølebatteri i bilen, og en egen batteribank under forsetene som lades opp samtidig som bilen, via en egen kabel. Kjølekapasiteten på bilen vil derfor ikke stjele noe av rekkevidden, så dette vil fungere veldig godt på avstander som denne bilen er egnet for, forteller Roger Sæther fra ASKO. Leverandøren av kjøleaggregatet Thermo King Norge var også tilstede i dag på utlveringen, og Tor Strand kunne legge til at det også er installert en temperaturlogger i bilen som sjekker temperaturen hele tiden.

Hvorfor er det viktig med temperaturlogger.

Dette er spesielt viktig i henhold til IK-mat. Dvs at man her kan føre en logg ifht temperaturene i bilen. Matvarene skal aldri være mer enn 5-6 grader. Hvis Mattilsynet kommer skal man kunne se av temperaturloggen at man har fulgt tempareturkravene til IK-mat.

Vi spurte Asko om rekkevidden er god nok for deres bruk:

Roger Sæther - kjøretøyansvarlig hos Asko tenker at lang nok rekkevidde får man aldri, men det er noe med å tilpasse seg den teknologien som allerede er på plass også sier han.

"Dette er jo en bil som primært vil bli brukt i bynære strøk og til mindre kunder. Det er viktig for oss at vi har et utslippsfritt alternativ på denne størrelsen. Vi har en tydelig ambisjon om å være helt utslippsfri på hele vår transport innen 2026 og dette er en viktig del i denne satsningen."

Hvilke type varer skal fraktes.

Det er først og fremst kjølevarer som skal fraktes her. Vi har jo også tørrvarer som ikke krever like mye temperaturregulering og fryservarer, men kapasitetsmessig så vil en frysebil ta for mye av rekkevidden at det ikke vil være fornuftig i den sammenhengen forteller Roger.

Om ASKO:

Vi forsyner Norge med mat. ASKO sørger for mat på spisebordet. Vi leverer dagligvarer til NorgesGruppens kjeder og er også en betydelig leverandør til serveringsmarkedet, skirver de på sine nettsider.

ASKO Midt-Norge AS ble vinnere av Trondheim kommunes energipris for 2018. Vidar Letnes er stolt av å ha de som kunde.

"De gjør mange grep i sin virksomhet for å bli mer miljøvennlig, noe vi i Volkswagen også har fokus på med produksjon av flere og flere elbiler. Da er det jo i tillegg veldig gøy at denne bilen vil bli kjørt med kortreist strøm fra ASKO's eget solsellepanel. Dobbelt miljøvennlig der altså :).

Om e-Crafter: Ønsker du vite mer er du velkommen til å ta kontakt med en av våre selgere.

e-Crafter er utviklet med tanke på alle som driver virksomhet i bykjernen: operatører innen bud- og logistikkbransjen, håndverkere og energileverandører med flere. Rekkevidden på opptil 159 km ved bykjøring og opptil 115 km ved blandet kjøring (WLTP) samt en toppfart som bevisst er begrenset til 90 km/t gjør elvarebilen velegnet for bydistribusjon med klart definerte kjøreruter.

e-Crafter egner seg best der bytransport med klart definerte kjøreruter utgjør størsteparten av arbeidsdagen. Det passer Asko bra da hoveddelen av kjøringene foregår i bynære strøk og den ofte vil bli benyttet til ekspressleveringer.

Vi takker for samarbeidet med ASKO, Thermo King Norge og Iseveien Services AS.

Ta kontakt med vårt salgsapparat om du ønsker mer informasjon om Volkswagen e-Crafter. 

Salg Nyttekjøretøy