Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Handikaptilpasset e-Crafter personbil

Visste du at e-Crafter også kan leveres som personbil?

Nå leveres den første handikaptilpassede e-Crafter med 9 seter i Norge til Taxi Zero, i samarbeid med Trøndertaxi i Trondheim. 

Drosjeeier og taxisjåfør Arne Inge Dyrdahl er skikkelig stolt over å være først ute i Norge med en personbilregistrert e-Crafter taxi med 9 seter hvor det samtidig er 2 handikapplasser. 

"Jeg er opptatt av at vi må støtte opp om elbil-utviklingen, også innenfor vår næring, så selv om ikke rekkevidden er veldig lang, er det godt nok for denne type transport" . Sier Arne Inge med et lurt smil.

Han er samtidig veldig glad for støtten fra Trøndertaxi. Som taxieier kjøper man og drifter sine egne biler, mens Trøndertaxi er turformidleren. Uten de hadde det ikke vært mulig å realisere den drømmen her forteller han. 

Rebecka Fillingsnes, selger for Volkswagen Nyttekjøretøy hos Møller Bil Trondheim, og den som har fått denne avtale i havn, kan fortelle at e-Crafteren ble bestilt rundt desember og deretter har blitt bygget om på Iseveien, en ombygger i Sarpsborg.  

"Dette er den første registrerte e-Crafteren som er bygget om til personbil i Norge, som nå utleveres. Det er vi skikkelig stolt over. Dette er unikt i bransjen og ikke minst fremtidsbasert så det er tøft at noen har guts til å gå for en slik modell som  absolutt vil komme mange til gode" sier hun. 

e-Crafter

e-Crafter egner seg best der bytransport med klart definerte kjøreruter utgjør størsteparten av arbeidsdagen. Det passer Arne Inge perfekt.

"Jeg er litt eventyrlysten og har satset mye på elbiler tidligere. Nå har jeg ventet lenge på at denne muligheten skulle by seg, og selv om rekkevidden ikke er superlang holder det til mitt formål som er skolekjøring, aktivitestilbud for seniorer, syketransport og alle andre turer som denne bilen egner seg til."

 Han legger ellers til at denne bilen passer perfekt som handikaptransport da mesteparten av kjøringen for disse er bynært. Folk flest kjører rundt 5 mil per dag så det holder i massevis. Bilen har en manuell rampe for rullestoler som er veldig praktisk. 

Rune Wolden - markedssjef for Volkswagen personbil og nyttekjøretøy kan fortelle at ofte så hentes det kun én person ved handikaptransport, da ofte i en 16 seter minibuss. Kostnaden ved å kjøre en slik drivstoffbil kontra elbil er vesentlig dyrere. Vedlikeholdet av en e-Crafter er også 20-30% rimeligere. Til nå er det solgt 19 e-Crafter hos Møller Bil Trondheim, og flere av de er spesialbygd. "Vi hadde skikkelig trua på denne bilen så vi var tidlig ute og sikret oss flere modeller, forteller Rune. 

Om e-Crafter:  Ønsker du vite mer er du velkommen til å ta kontakt med en av våre selgere. 

e-Crafter er utviklet med tanke på alle som driver virksomhet i bykjernen: operatører innen bud- og logistikkbransjen, håndverkere og energileverandører med flere. Rekkevidden på opptil 159 km ved bykjøring og opptil 115 km ved blandet kjøring (WLTP) samt en toppfart som bevisst er begrenset til 90 km/t gjør elvarebilen velegnet for bydistribusjon med klart definerte kjøreruter.

Salg Nyttekjøretøy