Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Bruktbilsalget  - All time high i april!

Publisert 07.mai 2020

Møller Bil Trondheims bruktbilsjef, Øystein Falck-Ytter forteller at det ble en bråbrems i salget da korona «traff» Norge, men at det sakte men sikkert normaliserte seg mot påske. Etter påske har det vært større aktivitet enn noen gang!

Vi har intervjuet leder for Møller Bil Trondheims Bruktbilsenter, Øystein Falck-Ytter, og stilt han noen spørsmål om selskapets bruktbilsalg i disse spesielle tider.

Mange selskaper har fått kjenne koronasituasjonen tett på kroppen og flere har måttet gå til det skrittet å permittere sine ansatte. Dette har også skjedd i deler av Møller Bil-konsernet, men på tross av dette er det positivisme å spore blant folk og det er godt å se at nærlingslivet sakte, men sikkert, er på vei til å normalisere seg litt igjen. 

La oss høre hva Øystein kan fortelle om dagen situasjon på bruktbil. 

Hvem er Øystein Falck-Ytter - Møller bil Trondheims bruktbilsjef

- Jeg er 29 år fra Eidsvoll. men har bodd mitt voksne liv i Oslo. Jobbet med bruktbilsalg hos 2 andre Møller-forhandlere i Oslo-regionen. før jeg fant turen til Trondheim i 2019. Stolt og ydmyk av å få jobbe i et av Norges største bilkonsern.

Hvordan har dere jobbet med å omstille dere i en hverdag med nye smittervernsregler og en periode med lite folk i butikk?

- Møller bil er en stor og seriøs aktør i markedet så vi startet med gratis hjemlevering, visning av bil hjemme hos kunde, og desinfisering jevnlig av bilene utvending og innvendig. Har selvfølgelig også satt frem desinfiserende til ansatte og kunder, samt rikelig med såpe på toalett.

Hvordan har bruktbilsalget vært påvirket av koronasituasjonen?

- Vi fikk en bråbrems i salget da korona «traff» Norge, men det normaliserte seg sakte men sikkert mot påske. Etter påske har vi hatt større aktivitet enn noen gang og det er utrolig gøy! Ikke minst fordi det er hyggelig å se at mange ikke er rammet veldig hardt økonomisk.

Har dere hatt mange permitterte?

- Vi stoppet innleid arbeidskraft slik at selgere fikk mulighet til å gjøre annen type arbeid som vi leide inn tidligere.
I tillegg måtte vi permittere 2 stk, men i dag er det gledelig at alle er tilbake i arbeid og vi har ingen permitterte i denne avdelingen.

Hvordan har salget vært i April?

- I April solgte vi faktisk 20% mer i år enn April i fjor. Kan virke som kunden er innstilt på sommerferie i Norge og hva er vel bedre da enn bilferie i nesten ny bil!

Hva kjøper folk mest av?

- 3 år gamle ladbare hybrider i dag er ekstremt populært da man får så mye bil for pengene. F.eks en 3 år gammel Passat GTE ( ladbar hybrid) med 218hk som har kjørt under 50.000km får man nå til langt under 300.000,-,  med masse utstyr. Og bilen er leveringsklar! Eller en tilsvarende Golf GTE ladbar hybrid. 

Hvordan er fremtidsutsiktene for bilbransjen i Norge tenker du?
 -Vi er inne i en helt spesiell tid, men jeg tror bruktmarkedet vil få et løft da det blir mange som velger Norgesferie i bil og ønsker seg en bil nå. I tillegg ser det ut som nybilprisene går opp og det kan bli lange leveringstider på nye biler på grunn av at fabrikkene var stengt en periode.

- Nå er det jo fortsatt noen biler igjen i butikk på nybil også, så disse vil nok gå fort ut for de som ønsker ny bil raskt, men jeg tror faktisk bruktbilene kommer til å holde seg godt i verdi det neste året og at bruktbil aldri kommer til å bli så billig som det er nå!