Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Med elbilen ID.3 og MOT-logoen godt synlig ruller MOT grønnere på veiene.

Publisert 17.desember 2020

Unge har et stort miljøengasjement. Nå tar MOT samfunnsansvar og ønsker å være gode forbilder for de unge. 

Engasjementet deres strekker seg over hele landet, og de trenger biler for å komme seg fram til skoler og kommuner. Nå kjører flere i MOT Norge rundt i helelektriske Volkswagen ID.3 – som de selv beskriver som en veldig kul bil.

Tre ID.3 til MOT

Møller Bil har levert biler til MOT Norge i flere år, men nå samler MOT alt sitt uttak hos Volkswagen Møller Bil Trondheim. Og alle bilene deres er nå elektriske.

- Dette samarbeidet er vi skikkelig stolte av og vi bidrar derfor gjerne til å spre deres viktige budskap, forteller ansvarlig selger hos Møller Bil Trondheim, Ole Nilssen.

MOT har sitt hovedkontor her i Trondheim og tok nylig ut 3stk elbiler av Volkswagen ID.3. Bakgrunnen for kjøpet var et ønske om å fokusere på bærekraft og ikke minst ta et økonomisk valg, som elbil gjerne er. 

MOTs engasjement strekker seg over hele Norge. 

En av de tre ID.3-bilene skal nordover til Tromsø hvor de nylig har ansatt en person for å følge opp skoler i den regionen.

-  Vi trenger biler for å komme oss rundt til alle skoler og kommuner vi skal følge opp, forteller leder for MOT, Mariann Janson. Vårt engasjement strekker seg over hele Norge, legger hun til.

-  Vi ønsker jo også å være et godt forbilde for de unge, så da føler vi det er viktig at vi velger elektrisk. I tillegg er det jo en veldig kul bil, så vi antar vi blir tatt godt imot når vi kommer rundt i denne, sier hun med et smil.

MOT jobber med å utvikle robuste unge som inkluderer alle. Inkludering er også noe Møller Bil Trondheim har satt på dagsorden. Gjennom prosjektet Møller Medvind ansetter vi unge mennesker fra NAV, og hjelper de med hull i CV-en, forteller Markedssjef Rune Wolden.

MOT og Møller Bil Trondheim ID (2).jpg

Dette er MOT

MOTs viktigste samfunnsoppdrag ifølge de selv er:

Å utvikle robust ungdom, som inkluderer alle.

MOTs programmer i skolen skal styrke mental helse og forebygge ekskludering, mobbing, vold, rusmisbruk, psykiske vansker og kriminalitet.

MOT-konseptet

MOTs program Robust ungdom består av refleksjon og morsomme øvelser, og bygges rundt tre enkle livsverdier som når inn til ungdoms hjerter,

·         MOT til å leve
·         MOT til å bry seg
·         MOT til å si nei

MOTs erfaring er at ungdom liker å være selvbyggere dersom de får mulighet, veiledning og verktøy.


MOT og Møller Bil Trondheim ID (1).jpg

Bilde: Utlevering av ID3. Fra venstre Rune Skanke – Leder MOT-Camp, Øyvind Hallsteinsen – Medarbeider MOT Camp, Geir Nesset – Systemstøtte, Mariann Janson – Daglig leder MOT. 

 

MOT har selv et godt bilde på deres viktige samfunnsoppdrag.

Daglig leder, Mariann Janson forklarer det slik.

- Vi ønsker at ungdommene skal bruke lommelykten på riktig måte, ved å fokusere på det som er bra med mennesker og situasjoner, fordi det vi fokuserer på har en tendens til å forsterkes. Vår oppgave er å forsterke det positive hos den enkelte og gi dem de verktøyene som skal til for å klare å se det selv.

- En annen viktig del av den jobben vi gjør er å lære de å rose seg selv og andre. Det mener vi er et viktig bidrag til at ungdommer blir mer robuste.

- Å bygge kultur er ikke noe som skjer på en dag. Det må bygges stein for stein, og det jobber vi med hver eneste dag, avslutter Mariann. 

 

Vi hos Volkswagen Møller Bil Trondheim takker for handelen så langt og ønsker lykke til med våre elbiler. Vi håper dette bare er starten på et godt samarbeid.

 

Møller Bil tar sitt samfunnsansvar på alvor

Møller Bil har et sterkt ønske om å bidra til et bedre samfunn. Utover det å redusere utslipp gjennom vårt bilsalg ønsker vi å bidra på andre måter. 

Dette er noen av våre lokale og nasjonale engasjement.

Omsorgskafeen i Trondheim 

Møller Medvind. 

Les mer her om Møller Mobility Group sitt samfunnsoppdrag