Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Møt vår nyansatte lærling Anica

Publisert 19.mai 2020

Anica Pickel som har vært lærling hos oss på Volkswagen personbil bestod nylig fagprøven og har fått tilbud om fast ansettelse. Vi gratulerer med flott innsats!

- Hun har vist svært gode holdninger gjennom hele lærlingetiden samt at hun jobber riktig og har fokus på kvalitet som er viktig for oss i fremtiden! Vi gleder oss til å se hva du kan gjøre for oss fremover, sier Servicemarkedssjef Robert Aune Solberg. 

Vi tok en en liten prat med Anica for å bli litt bedre kjent og høre hva som kreves av en lærlig for at man skal få muligheten til å bli fast ansatt etter hvert. 

Hvor gammel er du?
- Jeg er 19år

Hvilken bakgrunn/skole har du gått på?
- Jeg kommer opprinnelig fra Tyskland og har gått på skole der frem til fjerde klasse. Så flyttet jeg med familien min til Norge i 2010 og har gått vanlig skolegang på Fosen. Der gikk jeg Teknisk og Industriell Produksjon (TIP) i 2 år på Fosen videregående skole.

Har du egen bil? I så fall hvilken?
- Jeg deler en bil med min kjæreste Nils Kristian Halset, som er en Passat Alltrack 170HK 2013 modell.

Hvordan fikk du jobben som lærling her hos oss?
- Jeg søkte etter en bedrift jeg kunne utplasseres hos og etter hvert søke om lærlingplass på. Plutselig dukket Møller Bil Trondheim opp og det virket som en veldig fin og profesjonell plass. Jeg var heldig og fikk lærlingplass etter å ha vært på utplassering hos Møller Bil Trondheim to ganger.

Hva var det som gjorde at du ønsket å bli mekaniker?
- Jeg ville lære et praktisk og nyttig yrke der jeg hele tiden kan lære mer og alltid få nye oppgaver og utfordringer.

Hvor har du bilinteressen fra?
- Bilfaget bare fanget oppmerksomheten min. Biloppbyggingen og virkemåten er så interessant og spennende.

Hva må du gjennom for å bli ferdig utlært lærling med fagbrev?
- Man må gå gjennom 2 år som lærling med en del kurs og masse praktisk arbeid på bilene. Første året jobber man sammen med andre mekanikere for å lære seg mest mulig og andre året skal man begynne å jobbe selvstendig. For meg var det viktig å vise interesse, engasjement, være nysgjerrig, spørre mye for å lære mest mulig og følge Møller sine fire grunnverdier. Åpen og Ærlig, Omtenksom, Initiativrik og Ansvarsfull. 

Synes du det har vært vanskelig til tider?
- Det har også vært litt vanskelige dager av og til siden det er mye kunnskap man må tilegne seg, men det blir jo bare mer artig i ettertid når man etter hvert kan mer og mer.

Hva vil du trekke frem som særlig positivt ved å jobbe som mekaniker og på Møller Bil Trondheim.
- Jeg har blitt utrolig glad i alle jeg jobber med og omgås med hver dag. Det er et utrolig samhold mellom alle der. Det føles som en stor familie der alle tar vare på hverandre, jobber hardt og koser seg sammen. Jeg er veldig takknemlig for all støtten og hjelpen jeg har fått gjennom mine to år som lærling her.

Hva går jobben din ut på?
- Jobben min i dag går ut på å reparere bilene til kundene. Jeg utfører ofte større reparasjoner på biler, men tar gjerne også diagnoser.

Har du noe ønsker jobbmessig for fremtiden?
- Jeg vil aldri stoppe opp med utviklingen, jeg vil alltid lære mer og nytt.

Vil du oppfordre andre til å søke seg til lærling og hvorfor?
- Absolutt. Møller er en trygg, lærerik og interessant arbeidsplass. Det er en veldig fin plass til å kunne utvikle seg i alle slags retninger.

Er det noe du er spesielt stolt over.
- Jeg er stolt over min faglig og personlig utvikling, takket være til mine kjære kollegaer, kjæresten min og selvfølgelig familien min.

Takk til Anica Pickel for gode svar.  Vi ønsker deg lykke til i ny jobb.