Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Førstemann til Møller har virkelig fått en ny betydning den siste måneden.

Oppdatert 01.juli 2020

Aldri før har så mange kjøpt bruktbil fra Møller Bil Bruktbilsenter Trondheim, på èn måned. Det er i tillegg Norgesrekord i kjeden.  

Når vi intervjuet Møller Bil Trondheims bruktbilsjef, Øystein Falck-Ytter i starten av  mai fortalte han at det ble en bråbrems i salget da korona «traff» Norge, men at det sakte men sikkert normaliserte seg mot påske. Etter påske meldte han om større aktivitet enn noen gang og nå kan salgssjef Per Erik Schriever bekrefte tidenes salgstall for Møller Bil Trondheim. 

- Vi har solgt 255 biler i juni måned, som er det høyeste tallet noensinne her hos Møller Bil i Trondheim, og for hele Møller Bil-kjeden i Norge. Det er vi skikkelig stolte av, så først og fremst takk for tilliten til alle kunder som har valgt å kjøpe bruktbil fra oss i juni og resten av året, sier han ydmykt. 

Salgssjef Per Erik Schriever, her sammen med en solgt Golf GTE, en av de mange populære modellene hos Møller Bil. 

 

Mange velger bruktbil 

Hvorfor har så mange valgt å kjøpe bruktbil nå frem mot sommeren?

- Generelt tror jeg nok effekten av Norgesferie har påvirket folk i stor grad. Mange tør ikke dra på lengre bilferie med sin eldre bil å risikere at noe skjer med bilen, så da velger de å kjøpe en nyere bruktbil isteden, forteller han.

Han legger til at andre årsaker kan være at nye modeller ofte har bestillingstid og at mange dermed tyr til brukt isteden, eller nesten ny bil, som de velger å kalle det her hos Møller Bil.  

- i tillegg tror jeg at mange føler det er tryggere å kjøpe en "nesten ny bil" fremover en splitter ny bil nå i disse tider, hvor mange kjenner på itt usikkerhet rundt fremtiden på grunn av koronasituasjonen som har påvirket permitteringer, oppsigelser og konkurser, sier han. 

 

Det er mindre biler enn normalt hos Møller Bil Bruktbilsenter Trondheim, men det jobbes kontinuerlig med å fylle på så det er verdt å ta turen.

 

og flere velger Møller Bil Bruktbilsenter Trondheim

Så hva er det som gjør at mange velger å kjøpe bruktbil akkurat fra Møller Bil Bruktbilsenter Trondheim, spør vi Per Erik. 

- Det tror jeg er flere årsaker, men at vi har gode garantiordninger, reklamasjonsrett og bytterett er nok en trygghetsfaktor for mange. I tillegg har vi jo flere av de meste populære merkene som folk vil ha med, Audi, ŠKODA og Volkswagen, samt Volkswagen Nyttekjøretøy.

- Vi skal dog ikke glemme at vi faktisk kjøper inn andre merker også. Hvis noen er innom Audi og kjøper seg en ny bil og har en BMW eller Volvo, tar vi selvsagt den i innbytte også. Da selger vi de bare videre til oppkjøpere som selger disse merkene videre til kunder. Det gjelder også om man bare ønsker å selge sin bruktbil hos oss og kjøpe ny bil et annet sted. Det går også veldig fint, legger han til. 

- Mange føler også trygghet ved å selge sin bruktbil via en forhandler. Kundene synes det er behagelig å slippe og lete på Finn, og setter pris på at vi tar ansvaret slik at de selv slipper det, avslutter han. 

Du nevner bytterett, er det mange som benytter seg av det?

- Nei, vi har kanskje hatt ett tilfelle i juni, men det gikk på rekkevidden, som ikke var tilfredsstillende nok i hverdagen på en e-up, og kunden byttet da inn bilen i en Citigo isteden. 

 Flere modeller er markert med solgt-plakat når vi er innom butikken, men fortsatt er det mange til salgs bekrefter Per Erik. 

Rekordtall for Møller Bil konsernet

Møller Bil Bruktbilsenter Trondheim solgte 255 biler i juni måned. Forrige bakkerekord var 191 biler, og den ble satt i mai i år, så 2020 blir virkelig et godt år for bruktbil. Budsjettet på 150 biler for juni, som i utgangspunktet lå ganske høyt, ble altså slått ned i støvlene her i Trondheim. 

Hvordan har dere klart å oppnå så gode tall tenker du?

- Det har vært en super innsats på alle i teamet. Fra Bilteam som tar imot bilene og setter de i kø for å få de gjennom hele prosessen med takst, tilstandsrapport og eventuell påkost, til de som jobber med kosmetisk klargjøring, bildetagning og publisering på plattformer som Finn og bilkjop.no, og ikke minst alle selgerne, som jobber knallhardt hver dag for å finne riktig bil til våre kunder.

Hva er status hos dere nå? 

- Status er vel at vi har færre biler enn vi burde hatt i sortimentet. Bruktbilmarkedet generelt merker nok det, at det er færre bruktbiler i omløp, så om man skal selge bruktbil om dagen kan det være en god tid for det.

- Vårt utvalg er noe mindre enn vi skulle ønsket for våre kunder, men vi jobber stadig med å fylle på, så om det er en spesiell bil man er ute etter bør man alltids ta kontakt med oss, avslutter salgssjef Per Erik Schiever.

Kjell Korsgård - Programleder brukte biler for Møller Bil-kjeden sier følgende om prestasjonen.

- Det er et imponerende lag vi har på bruktbil i Møller Bil. I mai satte vi bakkerekord med 2.133 solgte brukte biler. I «2. omgang» nå i juni klinket våre forhandlere til med hele 2.533. Det er helt rått, og spesielt imponerende med tallene de kan vise til i Trondheim, avslutter han.

Vi takker for praten og gratulerer Møller Bil Bruktbilsenter Trondheim med salgsrekord i juni 2020.  De feiret gode salgstall med en beskjeden is i går. ;)

 

DCM - Thea Øwre-Johnsen, Møller Bil Trøndelag AS