Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Dette skjer med en bil på Klargjøring

Vår klargjøringsavdeling har dyktige fagfolk som vet å ta vare på bil. Her kommer både nye og brukte biler innom før de skal utleveres til kunder eller stå i utstillingen.

Nye tider skaper nye roller. På bildet ovenfor ser du noen av de som jobber fast på Klargjøring sammen med andre som har vært innom Klargjøring i koronaperioden; fra venstre Mads Myrbekk (Bruktbilselger), Terje Larsen (Klargjøring) Stig Lyby (Bruktbilselger), Stig Kjølsvik (Klargjøring), Kenneth Emdal (Volkswagen-selger) og Yvonne Rånes Røros (Sentralbord). Se video nedenfor hvor selger Kenneth forteller mer om hva som skjer på Klargjøring. 

Nesten nye biler

Når du handler bruktbil hos oss vil du i mange tilfeller oppleve den som nesten ny. Vi har visse krav til hvilke biler vi tar inn og før den blir utlevert til ny kunde går den gjennom vår klargjøringsavdeling. Dyktige fagfolk vasker, polerer og shiner bilen før en ny kunde mottar den.

Ved større skader

Er det andre større skader som f.eks bulker og større riper vil disse utbedres hos vår skadeavdeling før videre salg. Man får altså en bruktbil hvor det meste er utbedret og man har mer kontroll på bilens tilstand. Dette er det ikke like lett å oppleve ved å kjøpe bruktbil privat.

Nye biler

Biler som kommer rett fra fabrikken og som har blitt transportert hit til Trondheim trenger også en liten overhaling før de er klare for utlevering.

Vi har tatt en prat med veteranen Gunnar Johansen, som nylig fylte 50 år og som har jobbet på klargjøring i 18 år. Det er imponerende!

 

Gunnar er nøye når han går over en bil. Om det er brukt eller ny. Det skal helst skinne, så han har knapt tid til å løfte blikket når vi er innom. 

 

Hva er det som motiverer deg til å gå på jobb Gunnar?

- Jeg synes det er utfordrende med nye biler hele tiden. I tillegg veldig tilfredsstillende å se hvor bra de blir etter at vi har jobbet med de i flere timer.

Hvor lang tid bruker dere på en klargjøring?  

- Det varierer veldig, men ofte fra 3-7 timer, så 5 timer i snitt er vanlig. Alle som jobber her har ambisjoner om å klare 2 biler hver dag. Vi skal i utgangspunktet være 5 personer her.

- Gunnar legger til at ingen har så fine biler som Møller Bil Trondheim. De blir virkelig tatt hånd om og kjøper du bruktbil skal du likevel få litt nybilfølelsen. - Det er vårt mål, sier han.

Hvor lang tid har du brukt på det meste på å klaregjøre en bil?

- Tror det var nærmere 1,5 dag på en bil jeg hadde en gang. Helfoliering tar spesielt lang tid. Hvor godt den er tatt vare på av eieren spiller selvsagt også inn.

Hva er det som skjer med en bil her på klargjøring?

 • Utvendig vask
  • Den vaskes først utvendig, også motorrommet. Om den har dekor så må den av først.
 • Tørking
  • Deretter må den tørkes av før den kan rubbes og poleres.
 • Rubbing og polering
  • Ofte må vi gå over flere ganger for å få bort alle ripene i lakken, men det er utrolig hvor fine bilene blir etter å ha fått seg en skikkelig runde her hos oss.
  • Flere ønsker også ekstra lakkbeskyttelse så da legger vi på det til slutt. Det er som å smøre seg med solkrem. Det beskytter mer, men man vil fortsatt kunne få riper. 
 • Innvendig vask
  • I tillegg er det selvsagt innvendig vask og rens av seter. Her bruker vi lufttrykk for å få bort alt rusket som ligger i kriker og kroker, og så støvsuges det. Vi går også over alt interiøret så det blir rent og pent.

 

Terje Larsen trives godt på Klargjøring og synes det er ekstra stas når bilene ruller ut herfra skinnene blanke.  

 

Er det stor forskjell på bilene dere får inn?

- Ja, det er veldig stor forskjell på hvor rene bruktbilene er når de kommer inn til oss, men alle blir den beste versjonen av seg selv etter en runde her. Men man ser godt om bilen aldri har vært polert eller er vedlikeholdt ja.

- Vi er jo også mottakskontroll for nye biler. Fabrikkene sender biler til havnebyen Bremerhaven i Tyskland som sender biler med båt til Bekkelagskaia i Oslo. De sjekker/klargjør bilene før de blir videresendt til Trondheim. Disse bilene må også gås over, men det er en litt lettere jobb. Ofte skal de inn i utstillingen eller rett til utlevering for kunde.

Tror du det kan gå utover verdien på bilen hvis man ikke vedlikeholder den?

- Man kan nok risikere at man ikke får like mye igjen for bilen ved innbytte om den ikke er tatt vare på i det hele tatt. Det går kanskje litt på holdninger generelt. Hvis man ikke bryr seg om bilen har man trolig lettere for å få skader også, som kan trekke ned på taksten.  

Hva vil du oppfordre bileiere til når det kommer til vedlikehold av bil?

 • Ta en jevnlig vask både innvendig og utvendig.
 • Benytt støvsuger som finnes på de fleste bensinstasjoner.
 • Ta en vårrengjøring slik du gjør hjemme for å få av veisalt og mye skitt fra vinteren. Vi har i tillegg gode produkter som får bort de fleste flekker på seter, skjermer og øvrig interiør. 
 • Bestill gjerne lakkbeskyttelse hos oss. Det gjør lakken mer robust og mindre utsatt for riper. 
 • Gi bilen litt ekstra pleie ved å polere. Det er noe som alle kan klare. Vi selger gode produkter til dette også her hos oss.

 

 En del av utstyret som benyttes lager mye støy så her har Stig Kjølsvik tatt på seg øretelefonene for å dempe lyden og nyte litt god musikk.

 

I Juni blir det et helt nytt klargjøringsanlegg for Møller Bil Trondheim, stemmer det?

-          Ja, det blir utrolig flott. Da får vi en større hall med to vaskehaller og bedre tilrettelegging slik at man lettere får tak i de bilene som skal klargjøres og slipper å flytte på andre biler først. Det blir mer effektivt da, så det er bra.

Mange takk for praten Gunnar! Du og de andre gjør en veldig viktig jobb for oss og våre kunder. Vi håper det verdsettes.

Ønsker du å vite mer, kontakte vår bruktbilavdeling eller andre avdelinger, så ring oss gjerne på 24031700 eller send inn kontaktskjema vedlagt. 

 

Thea Øwre-Johnsen, Digital Content Manager Møller Bil Trøndelag AS