Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Tid for EU-kontroll?

Oppdatert 19.november 2020

Bestill time og få med originale viskere foran. 


Her finner du alt du behøver å vite om EU-kontroll. Lurer du f.eks på når og hvor ofte du må utføre EU-kontroll på bilen, hva prisen er, hva som sjekkes og hvilke regler som gjelder? Her får du svarene fra oss hos Volkswagen Møller Bil Trondheim, som kjenner din bil best. 

Få med originale viskere til en verdi av kr 619,- ved bestilling av EU-kontroll i vår digitale verkstedtjeneste "Bilhold".* 

Tilbudet gjelder fra 18.11.2020 - ut året. 

 

Bestill-her_CTA-light-blue_320x50.png

EU-kontroll VW (2).jpg

Bilde: Edvard Kornel jobber som kundemottaker og er ansvarlig for booking av EU-kontroll. Han står klar til å ta deg imot når du kommer innom og vil sikre at du får originale viskere medpå kjøpet. 

 

EU-kontroll MBT ny.jpg

Bilde: Her utføres alle EU-kontroller hos Volkswagen Møller Bil Trondheim. Servicemarkedssjef Robert Aune Solberg viser oss rundt på det flotte anlegget tilrettelagt med speil på alle kanter. 

Hos Møller Bil Trondheim er det stort sett 2 mann på EU-kontroll og med en jobb som tar omtrent en time, bekrefter Robert Aune Solberg, at det utføres 14 EU-kontroller daglig. Det er imponerende.

Bestiller du EU-kontroll via vår digitale verkstedbestilling Bilhold monterer vi nye viskere til en verdi av kr 619,-

 

Når må bilen på EU-kontroll?

Etter at personbiler er førstegangsregistrert skal de EU-kontrolleres første gang i det fjerde kalenderåret, deretter hvert annet år. Biler med tillatt totalvekt over 3500 kg skal kontrolleres første gang i det andre kalenderåret etter 1. gangs registrering og deretter årlig.

Hos Statens Vegvesen finner du ut når fristen for EU-kontroll er for din bil. Sjekk fristen her.

Hva er EU-kontroll?

EU-kontroll eller periodisk kjøretøykontroll (PKK) er en lovpålagt sjekk av bilen din som har til hensikt å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Som bileier er det med andre ord ditt ansvar å sørge for at kjøretøyet ditt blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristen for å unngå begjæring om avskilting. Vår anbefaling er at du bestiller tid for EU-kontroll i god tid slik at eventuelle reparasjoner på bilen kan foretas før fristen går ut.

Pris for EU-kontroll Kr 1295,-

Hos oss koster det fast kr 1295,- uavhengig av hvilken bil du har. Har du kjøpt bil hos oss så har vi oversikt over akkurat din bil og du vil få invitasjon til EU-kontroll fra oss når det nærmer seg, og i god tid før fristen utløper.

Sjekkliste for EU-kontroll

Ditt Volkswagen-verksted utfører EU-kontroll etter myndighetenes retningslinjer. Dette er en omfattende kontroll av ca. 150 punkter på din bil.

 • Lyspærer fungerer
 • Hornet fungerer
 • Refleksvest er i bilen
 • Vindusvisker pusser rent og fungerer i alle trinn
 • Sidespeil er hele
 • Bilen har varseltrekant
 • Sikkerhetsbeltene fungerer
 • Hjulboltene er på plass
 • Speedometeret fungerer
 • Vognkortet er tilgjengelig
 • Bilen er ren og ryddig
 • Evt. ladekabel fungerer

* viskere er KUN inkludert ved bestilling via vår digitale verkstedbestilling Bilhold. Enten via App eller nettside. Kampanjen varer fra 18.11.2020 og ut året. 

Vi ser frem til å ta deg imot på vårt merkeverksted. Mvh Møller Bil Trondheim